Kevätaurinko tulee, oletko valmis?

Viime päivinä auringon säteet ovat ilahduttaneet meitä – mieli saa aina jotenkin kummasti uutta virtaa, kun aurinko pilkistää edes hetken. Samainen valomöykky on toki elämän edellytys tällä maapallolla ja siksi onkin aika ristiriitaista, kuinka aurinko tekee myös tuhoa meille ihmisille.

Moni unohtaa, että vaikka lämpömittarin lukemat eivät nousisi kovinkaan korkealle, auringon teho pysyy samana. Muut muuttujat vaikuttavat sitten omilla tahoillaan.

marykayserum
Tehokkaan suojan voi ottaa käyttöön jo nyt, sillä ei siitä ikinä haittaa ole.

Erityisesti nyt kun vaatteet ovat vielä kehon suojana, täytyy panostaa sitäkin enemmän kasvojen suojaamiseen suojakertoimellisella tuotteella. Aurinko vanhentaa kasvojen ihoa samalla tavalla kuin kehonkin, tai oikeastaan, auringon vaikutus kasvoihin on vielä pahempaa, koska ne ovat aina paljaana. Ja kasvojen iho on paikoin ohuempaa ja herkempää.

On melkeinpä hassua kirjoittaa tästä, koska olen aina pitänyt auringossa makaamisesta ja ollut vähän laiska laittamaan aurinkorasvaa kehooni, mutta samalla olen unohtanut kasvojen suojaamisen oikeastaan kokonaan. Eli ei ole tullut ajatelleeksi, että niinpä niin, ihan samanlaista ihoa (tai oikeastaan herkempää) ne kasvotkin ovat ja altistuvat vielä enemmän säteille.

Viimeistään tässä vaiheessa on hyvä herätä siihen, että panostaa myös kasvojen ihoon ja suojakertoimellisten tuotteiden käyttöön. Talvikevätaurinko alkaa luultavasti vilahdella yhä enemmän ja lämpö tuntuu iholla vielä paremmalta, jos on muistanut suojata kasvot hyvin. Tai näin ainakin itse ajattelen.

Talvella iho joutuu muutenkin aika koville, kun sää muuttuu lähes koko ajan. Välillä sataa vettä. Välillä lunta. Ilmankosteus vaihtelee. Pakkanen kuivattaa ihoa ja tuulen puuskat hyökkäävät naamalle.

marykay
Seerumi päivälle, suojakertoin 30

Mary Kayltä, kuten lukuisilta muiltakin merkeiltä, löytyy monia eri tuotteita kasvojenkin ihon suojaamiseen. Itse käytän tällä hetkellä seerumia eli ns. tehotippaa, joka MK:lla on jaettu kahteen eri pulloon hyötyjen ja ominaisuuksien maksimoimiseksi. Päivällä laitetaan päiväseerumi, joka on varustettu suojakerroin 30:llä ja on tarkoitettu siis suojaamaan ihoa päiväsaikaan sen kohtaamilta vapailta radikaaleilta, ilman saasteilta, auringolta jne.

Tuote laitetaan puhdistuksen jälkeen, ennen kosteusvoidetta. Pieni määrä riittää koko kasvoille ja koostumus on hieman aurinkorasvamainen mutta ei kuitenkaan jätä iholle tahmeaa tunnetta.

Nämä tuotteet kuuluvat TimeWise-sarjaan, jolla on ikääntymistä ennaltaehkäisevä vaikutus kaikissa sarjan tuotteissa, joita on PALJON! Päiväseerumi auttaa myös värivirheisiin liittyvissä ongelmissa.

mkproducts
Päiväseerumi, yöseerumi ja primer.

Yöseerumi on sitten tuollaista pienillä ”helmillä” varustettua geelimäisempää tuotetta, joka samalla tavalla laitetaan iholle puhdistuksen jälkeen mutta yötä vasten. Se ei enää sisällä aurinkosuojaa (tietenkään) ja sen tehtävä on uudistaa ja korjata ihon vaurioita. Eli tosiaan vähän kuin yksi seerumi mutta jaettu kahteen eri vaiheeseen, eli ilman toista ei oikein saa hyviä tuloksia. Siksi puhunkin niiden olevan sama tuote.

Seerumi sisältää antioksidantteja ja kollageenia rakentavia peptidejä. Ja sen kyllä huomaa aamulla iholla olevassa tunteessa.

Lisäksi olen opetellut käyttämään meikkipohjan primeriä, jossa on myös suojakerroin 15. Tämä suojakerroin riittää jo medium-tason suojaukseen. Minulla ei kuitenkaan ole enää minkäänlaista intressiä oleilla auringossa ilman suojaa turhaan, eikä edes ruskettuminen oikeastaan enää kiinnosta. Mielelläni käytän siis liikaa kuin liian vähän. Tässä tapauksessa.

Haluan tehdä iholle ja keholle hyviä valintoja, ja tämä on yksi niistä. Kosmetiikkakin voi siis olla läheisesti terveyteen liittyvää ja sen takia olenkin niin innoissani tästä uudesta työstäni.

Tietysti on jokaisen oma valinta, millaista suojakerrointa käyttää ja haluaako ruskettua vai ei. Ruskettumisen tavoittelussa saattaa helposti kuitenkin unohtua se auringon haittapuoli ja ihon vanhentuminen, joten ehkä jokin muu vaihtoehto olisi parempi? Kesällä itse suosittelen vähintään suojakerroin 30:tä erityisesti kasvoille! 🙂

Tämä on tapa, jolla voi keskittyä ulkoiseen hyvinvointiin ja suojaukseen mutta olen aloittanut toimenpiteet myös sisäiseen hyvinvointiin liittyen, joten niihin palaan varmasti myöhemmin. Tämä on nimittäin myös sellainen yhteen kietoutunut paketti, että vaikka ulkoiset tekijät olisivat kunnossa, niin heikkous sisäisissä tekijöissä näkyy ulospäin ja sitten tietysti sama pätee toiseen suuntaankin!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s